Proeverij van ruim vijfhonderd whisky's in Arsenaal Theater

Net als voorgaande jaren vond er in het Arsenaal Theater 23 september weer een grote proeverij van meer dan 500 whisky’s plaats.

De eerste keer dat dit werd georganiseerd was in 2007, en het is dan ook een jaarlijks terugkomend evenement voor Vlissingen en omstreken aan het eind van de zomer.
Voorafgaand aan de proeverij was er vrijdagavond weer het traditionele Whisky Diner met 7 gangen waar weer vele bezoekers aan deel konden nemen, een voortreffelijk diner geserveerd met 7 verschillende whisky's. Zaterdagmiddag en avond konden geïnteresseerde bezoekers kennis maken (en proeven) met diverse soorten whisky’s, gepresenteerd door een groot aantal whiskyimporteurs die hun heerlijke producten of om de meer gevorderden de diepere geheimen van het whiskymysterie te laten ontdekken.

Ook waren er zogenoemde masterclasses, dit zijn aparte proeverijen voor een klein gezelschap waar een erkend “connaisseur” dieper ingaat op smaak, distilleerproces of herkomst. En er waren weer enkele stands met aan whiskygerelateerde producten, zoals o.a. whisky boeken en tijdschriften. Sjoerd de Zwart (organisator van Whisky by the Sea) in Vlissingen "sprak van een geslaagde 11e editie en de volgende editie is alvast gegarandeerd voor 2018”.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0