Wetenschapsdag voor jong en oud in de ZB

Op 7 oktober 2017 vindt in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de jaarlijkse Wetenschapsdag plaats.

Voor jong en oud is er tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te leren, te doen en te beleven op het gebied van wetenschap en techniek. Dit jaar staat het thema ‘Technieken van de Toekomst’ centraal. ZB trekt in de organisatie samen op met diverse kennisinstellingen en bedrijven in Zeeland. De dag is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Een greep uit het programma:
Muziekinstrumenten Ben je benieuwd hoe instrumenten gemaakt worden? Tijdens deze workshop maak je zelf een instrument van afvalmateriaal en probeer je het natuurlijk ook uit. Met dit ‘afvalorkest’ maken we een echte Griezelsymfonie!

Goldberg Machine Een Goldberg Machine heeft als doel compleet omslachtig te zijn! Denk hierbij aan een heel lange kettingreactie van blikken, touw en pijpen om een lichtknopje om te schakelen. Ook domino is hier een voorbeeld van. Kun jij straks je eigen Goldberg Machine bouwen?

Zonne-energiebootjes Benieuwd naar hoe een zonne-energiebootje in elkaar zit? Tijdens de Wetenschapsdag bouw je je eigen bootje. We solderen het motortje en de zonnecel aan elkaar en knutselen het bootje in elkaar.

Let op: De pakketjes zijn op de dag zelf voor €5 verkrijgbaar bij de Klantenservice. Wees er vroeg bij want op=op! Een compleet overzicht van het programma is te vinden in de agenda op: www.dezb.nl

Download
Folder Wetenschapsdag 2017.pdf
Adobe Acrobat document 2.4 MB