Burgemeester Vlissingen sluit drugspand

Op 28 september 2017 heeft burgemeester Van den Tillaar, op advies van de politie, het pand aan de Spuistraat 102A te Vlissingen (voormalig pand Kijkshop) voor drie maanden gesloten nadat er een hennepkwekerij is aangetroffen.

Op 2 augustus 2017 vond een opsporingsonderzoek plaats in het pand aan de Spuistraat te Vlissingen. De politie heeft een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, met in totaal 1.458 hennepplanten. Daarmee is door de politie een misdrijf op heterdaad ontdekt.

Opiumwet
Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Hennepkwekerijen zijn in het algemeen brandgevaarlijk, leveren vaak overlast op voor de woonomgeving en trekken criminele personen aan. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van de drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.

Lees ook: Wietkwekerij gevonden met 2000 planten in voormalig pand Kijkshop