VV RCS start met voetbal voor kinderen met autisme

Samen met Voetbalvereniging RCS in Oost-Souburg gaat Xaira Nijsen begin november starten met het RCS plus team, speciaal voor kinderen die vallen binnen het autisme spectrum.

Een aantal jaar geleden woonde Xaria Nijsen 3 jaar in Brugge en is daar trainster geweest bij Club Brugge. Hier gaf zij trainingen aan de Voetbalkraks kinderen met autisme/gedragsproblemen. “Doordat ik in België enorm enthousiast was over dit concept ben ik in Zeeland ook opzoek gegaan, maar kwam er al snel achter dat er buitenom het g-voetbal (gehandicaptenvoetbal) nog niets is voor kinderen met autisme. Daarom wil ik me hier graag voor inzetten om in Zeeland een autiteam te realiseren”. Aldus Xaria Nijsen.

Voor wie is het Autiteam RCS plus bestemd
Voor alle kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis), die, om wat voor reden dan ook, niet kunnen sporten binnen een gewoon team. De bedoeling gaat vooral zijn ze te laten voetballen maar ook ze een mogelijkheid te laten creëren om deze tak van sport te kunnen beoefenen. Waarbij ook aandacht is voor sociale en motorisch ontwikkelingen. “Het mooiste vind ik dat dit een eventuele stap kan zijn om ze door te laten stromen naar het reguliere voetbal.” Xaira Nijsen woonachtig in Vlissingen heeft er enorm zin in, en staat te popelen om met de groep te mogen starten.

Geluidsfragment via Sound Cloud

Video

Website RCS


Reactie schrijven

Commentaren: 0