Grote belangstelling voor Woonbeurs in Timmerfabriek

De Woonbeurs die zaterdag werd gehouden in de Timmerfabriek in Vlissingen is door een groot aantal bezoekers bezocht, naar schatting tussen de 2000 en 3000.

De gemeente Vlissingen organiseerde de Woonbeurs om te laten zien wat Vlissingen aan woningen te bieden heeft. De komende jaren zullen er verschillende nieuwbouwprojecten van start gaan voor elke doelgroep,huur,koop of recreatie. Daarnaast heeft Vlissingen de komende jaren meer nieuwbouwprojecten in de planning. In Oost-Souburg zal er bijvoorbeeld gestart worden met Vlugtenburg en een plan in de Kromwegesingel.

In Vlissingen zelf heb je naast het Scheldekwartier, het Claverveld waarvan de woningen begin volgend jaar in de verkoop zullen gaan en Sea & City onderaan de boulevard. Deze projecten waren allemaal te bekijken tijdens de Woonbeurs. Ook was er een stand aanwezig van het Duurzaam Bouwloket. Zep van der Werf gaf namens het Duurzaam Bouwloket uitleg over de mogelijkheden van de isolatie van bestaande en nieuwbouw woningen in Vlissingen en Zeeland. 

Ontwikkeling van het Scheldekwartier

Grootste woningbouwlocatie in Vlissingen is natuurlijk het Scheldekwartier. De markt trekt aan en de vraag naar uniek en nieuw wonen in het centrum van de stad neemt toe. Het Scheldekwartier start het komende jaar een aantal nieuwbouwprojecten, zoals Kop van het Dok, de Ketelmakerij, Iconische Toren, de Timmerfabriek en de Broederbandbakkerij. Zo komen er huur- en koopappartementen in de binnenstad met voorzieningen en zorg om de hoek. Maar er worden ook ééngezinswoningen en appartementen gebouwd in de nieuw te ontstane Scheldewijk, waar de Singel doorgetrokken zal worden naar het Kanaal door Walcheren. En er komen recreatieappartementen met uitzicht op zee. Een zeer gevarieerd aanbod en dat allemaal in een maritieme setting, waar historie en nieuwbouw samenkomen.

Scheldekwartier in de toekomst

Diverse projecten werden nader gepresenteerd op de Woonbeurs in Vlissingen en er werd uitleg gegeven over de overige projecten die de komende jaren gaan spelen op en rond het Scheldekwartier in Vlissingen. Zoals de nieuwe Dokbrug en het herstel van de kades. De Woonbeurs in de Timmerfabriek gaf mede door de diverse deelnemende partijen die hier aanwezig waren, een mooie indruk over de verdere ontwikkeling van het voormalige Schelde terrein (Scheldekwartier) in Vlissingen, en hoe het er in de toekomst uit zal gaan zien.      


Video beelden

 

Website Scheldekwartier

Reactie schrijven

Commentaren: 0