Week van de Veiligheid

Van maandag 9 t/m zondag 15 oktober 2017 is het de Week van de Veiligheid. Aan deze week doen diverse (veiligheid) organisaties in Zeeland mee. Kent u de gevaren in Zeeland?

En wat te doen als er iets misgaat?  Verschillende Zeeuwse organisaties en overheden die zich bezighouden met veiligheid, organiseren tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid activiteiten, voor jong en oud. Je kunt brandweerkazernes bezoeken, boeven in de wijk vangen, discussiëren over veiligheid in je gemeente of ontdekken wat je moet doen als je huis onder water komt te staan! Het volledige overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden, staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek. Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Denk aan een ongeval waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen of een brand in een chemisch bedrijf.

Brandveilig
In de binnenstad van Vlissingen wordt donderdag 12 oktober een pop-upstore over (brand)veilig leven in Zeeland geopend. De leerzame, interactieve expositie blijft zo'n 3 maanden in Vlissingen en verhuist dan verder naar een andere gemeente. Vrijdag 13 oktober presenteren wijkagenten van politieteam Walcheren zich op de Vlissingse weekmarkt, en zaterdag 14 oktober is het open dag bij de brandweer in Vlissingen (Post Olympiaweg). Op deze dag houdt de Jeugdbrandweer Vlissingen een rommelmarkt in de Machinefabriek .

Radio en TV
Op werkdagen tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid staat ook Omroep Zeeland stil bij het thema veiligheid. Zowel op radio als tv! Deskundigen van onder andere Veiligheidsregio Zeeland, brandweer, politie, Waterschap, Enduris, EPZ en GGD Zeeland vertellen wat inwoners kunnen doen voor de eigen veiligheid. We zoomen daarbij vooral in op de thema's brand, waterveiligheid, nucleaire veiligheid, uitval nutsvoorzieningen en gevaarlijke stoffen.

Sociale media
Wil je handige veiligheidstips en actuele incidentinformatie ontvangen op je tijdlijn? Volg Zeeland Veilig dan op Facebook of Twitter! Tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid lees je er alles over de activiteiten die worden georganiseerd en organiseert Veiligheidsregio Zeeland leuke acties! Hou daarnaast ook de social media accounts van de gemeenten, veiligheidspartners en andere overheden in de gaten.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0