Wijkagenten presenteren zich op de weekmarkt

In het kader van de 'Week van de Veiligheid' 9-15 oktober 2017, presenteerde wijkagenten van het Politieteam Walcheren zich vandaag op de Vlissingse weekmarkt.

De gemeente, handhaving en de ambulancedienst waren ook van de partij. Verschillende Zeeuwse organisaties en overheden die zich bezighouden met veiligheid, organiseren tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid activiteiten, voor jong en oud. In de binnenstad van Vlissingen werd donderdag 12 oktober een pop-upstore over (brand)veilig leven in Zeeland geopend. De leerzame, interactieve expositie blijft zo'n 3 maanden in Vlissingen en verhuist dan verder naar een andere gemeente.

Preventie advies
Politieteam Walcheren (wijkagenten) stond vrijdag tijdens de weekmarkt in Vlissingen met een informatie kraampje, waar aan het winkelende publiek preventie advies werd gegeven en vragen werden beantwoord. De presentatie tijdens de weekmarkt werd door de bezoekers als positief ervaren, gezien de vele reacties van het winkelende publiek. Je kon deze dag een kijkje nemen in de politieauto, of plaats nemen op de politiemotor waar veel kinderen gebruik van maakten.

Doelstelling
Het doel van deze dag was om verbinding te maken met de inwoners van de stad, “want deze weet wat er speelt en wat er misgaat, die woont 24 uur per dag in een wijk en de wijkagent werkt 9 uur per dag, en de bewoner ziet al meer en die kan de wijkagent veel meer vertellen wat hij belangrijk vind dan hij dat zelf kan bepalen”, aldus wijkagent David Kaljouw.

 
Na een korte evaluatie met de gemeente, die hier positief tegenover stond, zal naar verwachting deze dag volgend jaar weer worden herhaald.

Video beelden

Reactie schrijven

Commentaren: 0