Reünie oud-personeel Apotheek Van de Sande

In het Arion Hotel in Vlissingen vond afgelopen zaterdag 14 oktober een reünie plaats van oud personeel van Apotheek van de Sande. Michiel Snoek (initiatiefnemer van deze reünie) verwelkomde de 80 oud medewerkers die aanwezig waren deze dag, die begon rond 13.00 uur en eindigde om 23.00 uur.


De dag stond in het teken als eerbetoon voor dhr. van de Sande maar ook de collectie wat hij zorgvuldig heeft bewaard in heel zijn leven en wat gedeeltelijk verloren is gegaan. En ook de waardering voor het personeel want zonder hun was er geen Apotheek van de Sande geweest. Na 5 jaar van de ontruiming kwam het personeel weer bijeen.

Personeel
Michiel Snoek wist ruim 200 namen te achterhalen die na de 2e wereldoorlog hebben gewerkt bij Apotheek van de Sande in Vlissingen, van de 200 namen waren er 120 te achterhalen via hun email adres. En die zijn aangeschreven om deel te nemen aan de reünie.  

Terugblik
In het Arion Hotel werd teruggekeken hoe het de afgelopen 10 jaar is gegaan, en de toekomstplannen werden besproken met betrekking tot het hofje en het laboratorium om dit te behouden. Ook werd er deze dag nog een quiz gehouden met wetenswaardigheden uit een rijk historie van Apotheek van de Sande. Een heel bijzondere man was dhr. Van de Sande, hij was de meest bekende Vlissinger na de oorlog! “Van de Sande had het, en je moest naar van de Sande”, aldus Michiel Snoek. 

Video

 
                    Laboratorium Museum van de Sande

Reactie schrijven

Commentaren: 0