Vlam in de pan in Zeeland Veilig pop-up store

De brandweer werd vrijdagmiddag rond 16.00 uur opgeroepen om een brandje te blussen in de Lange Zelke 54 in de binnenstad van Vlissingen, waar de Zeeland Veilig pop-up store is gevestigd.

In de pop-up store was een keukenbrand (vlam in de pan) in scène gezet, de opgeroepen brandweer betrad het pand samen met de Burgemeester van Vlissingen Bas van den Tillaar, die de brand binnen enkele minuten doofde. Daarna werd het pand nadat de rook was opgetrokken geopend verklaard door de burgemeester en de (mystery guest) brandweerman Sam die hier ook bij aanwezig was. Als bezoeker waan je je in de pop-up store in een echt huis. In zes ‘kamers’ krijg je er op interactieve wijze onder andere uitleg over hoe je brand kunt voorkomen, wat je moet doen als er brand is en hoe je je kunt voorbereiden op andere gevaren in Zeeland.

Virtual reality en vragen stellen
Door middel van nieuwe technieken, zoals virtual reality, kun je zelf ervaren hoe het is om in een brandend huis te staan. Tijdens een bezoek is het ook mogelijk om gericht vragen te stellen aan een van de aanwezige brandweermedewerkers. Daarnaast kun je als bezoeker allerlei informatieve filmpjes bekijken en worden er foto's en voorwerpen uit onder andere brandonderzoeken getoond. Een bezoekje aan de pop-up store maakt je leven veiliger!

Gratis woningcheck!
Hangen de rookmelders bij jou thuis op de goede plek? Hoe verklein je in jouw woning het risico op brand? En wat is de optimale vluchtroute in jouw woning? We komen het graag bij jou persoonlijk thuis uitleggen. Vraag een gratis woningcheck aan in de pop-up store. Wees er snel bij, want vol=vol.

Waar
Lange Zelke 54, Vlissingen
Wanneer 28 oktober t/m 23 december 2017
 
Openingstijden Woensdag: 13.00 — 17.00 uur
Vrijdag:    10.00 - 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

Entree Gratis
Voor wie?  Van jong tot oud! 

Website

Reactie schrijven

Commentaren: 0