Deel van De Combinatie Vlissingen uit voorzorg gesloten

Een deel van De Combinatie in Vlissingen is op 28 oktober 2017 uit voorzorg gesloten.

Het gaat hier alleen om de kleine cirkel waar onder andere Kinderopvang Walcheren (KOW), GGD en Porthos zijn gevestigd. Uit onderzoek blijkt dat in dit deel van het gebouw dezelfde constructiewijze is toegepast als in de parkeergarage in Eindhoven. Die garage stortte eerder dit jaar tijdens de bouw gedeeltelijk in. De gebruikers zijn ingelicht dat de kleine cirkel gesloten blijft totdat nader onderzoek is afgerond. De grote cirkel waar de appartementen en de school zich bevinden, hebben een andere constructiewijze.
In alle gemeenten in Nederland wordt onderzocht of er gebouwen zijn die soortgelijke vloeren hebben als in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. Eerst wordt aan de hand van bouwtekeningen en berekeningen bepaald of een gebouw veilig is of dat nader onderzoek nodig is. Deze stap in het onderzoek naar de kleine cirkel van de Combinatie werd vandaag afgerond. De conclusie is dat de constructie verder onderzocht moet worden. Dit betekent echter niet dat er een acuut gevaar is.

Veiligheid
l’escaut woonservice heeft in overleg met de gemeente Vlissingen besloten de kleine cirkel uit voorzorg per direct te sluiten. Deze ingrijpende beslissing wordt genomen om veiligheid van medewerkers en gebruikers van het gebouw te waarborgen. Hoe lang het onderzoek duurt en het gebouw dicht blijft, is nog niet bekend.

Gevolgen
De kleine cirkel wordt onder meer gebruikt door KOW, GGD, Porthos, Maatschappelijk Werk Walcheren, Juvent en diverse andere gebruikers. De gebruikers zijn ingelicht over de tijdelijke sluiting. De diverse organisaties gaan op zoek naar tijdelijke huisvesting en zullen daar zelf over communiceren.

KOW
Het kinderdagverblijf gaat voorlopig naar de Tuimelaar, Alexander Gogelweg 10 in Vlissingen. Voor de BSO heeft dit verder geen gevolgen. De peutergroepen zijn alleen maandag gesloten.
Verdere informatie vindt u vanaf maandag 30 oktober op de website van Kinderopvang Walcheren.

Maatschappelijk Werk Walcheren
Vanaf maandag 30 oktober kunt u Maatschappelijk Werk Walcheren bereiken in het gebouw van Zorgstroom aan de Cornelis van Perestraat 8 in Oost-Souburg. Meer informatie vindt u op de website  www.mww.nl
Bron: vlissingen.nl

Download
Vraag_en_antwoord.pdf
Adobe Acrobat document 122.1 KB