Filiaal Vlissingen totaal anders en origineel

Met ingang van zondag 29 oktober is in de Walstraat 20 het Filiaal Vlissingen geopend, een initiatief van Agnes den Hartogh.

Onder het motto totaal anders en origineel kan iedereen van 29 oktober tot 4 november tijdens inlooplessen kennismaken met een diversiteit aan workshops en verrassende activiteiten. RTV Vlissingen bezocht woensdagmiddag het Filiaal Vlissingen, en stelde een aantal vragen aan Agnes die in de kunsteducatie haar sporen heeft verdiend op zowel landelijk als internationaal gebied. Met een schat aan ervaringen in o.a. Mexico, Albanië, Polen, Laos en Italië waar zij met verschillende doelgroepen kunstprojecten realiseerde, wil ze nu haar expertise en inspiratie delen met Vlissingen en Walcheren. “Ik woon nu een jaar in Vlissingen, en Vlissingen is echt geweldig”. Aldus Agnes Hartogh.

Filiaal Vlissingen
In Filiaal Vlissingen kan iedereen leren tekenen en deelt Agnes de fijne kneepjes van het illustratie vak. Daarnaast is het aanbod is bijzonder divers en de nadruk ligt op vaak op het experiment: je eigen papier maken met ingrediënten uit de Schelde of druktechnieken verkennen. Er zijn ook vele variaties op ambachtelijke technieken, zoals boekbinden of marmeren. Er is aanbod voor zowel kinderen als volwassenen en iedereen is welkom om een inspirerend kijkje te nemen in Filiaal Vlissingen.

Workshops voor kinderen
Iedere woensdagmiddag is er een workshop voor kinderen, deze workshops lenen zich bij uitstek voor een origineel feestje! De kinderen leren spelenderwijs en met heel veel fantasie iets over onbekende technieken, gekke materialen, spannende onderwerpen en ze gaan altijd met een origineel werkstuk naar huis! De meerwaarde is dat ik de kinderen ook altijd iets vertel over de achtergrond, de geschiedenis, de kunst. Dus naast een goed pedagogisch programma bied ik ook zeker iets educatiefs. Met een jarenlange ervaring als kinderkunst juf in het onderwijs garandeer ik een geslaagde activiteit.

Video

Website - Filiaal Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0