Fietsersbond niet tevreden over verkeerssituatie Stemerdinglaan

Over het kruispunt Burgemeester Stemerdinglaan/ Oranjeplein/Lekstraat is het afgelopen jaar al heel wat gezegd en gediscussieerd.

De veiligheid aldaar is nog verre van optimaal en velen zijn deze mening toegedaan. En de inwoners van Souburg klagen vooral over de onoverzichtelijkheid van de kruising. Deze is de afgelopen jaren opnieuw ingericht. Volgens Alex Soplantila die contact gehad heeft met de Fietsersbond / Afd. Vlissingen, waar ook de gemeente Vlissingen regelmatig contact/overleg mee onderhoud over de positie van de fietsers in Vlissingen, zijn deze duidelijk niet tevreden over de huidige verkeerssituatie bij het betreffende kruispunt in Oost-Souburg. Zij zijn duidelijk niet tevreden over de huidige verkeerssituatie bij het betreffende kruispunt. Goed dat er verkeersregelaars zijn voor de schoolkinderen, dat is echt noodzakelijk. Zij (de Fietsersbond) geven ook aan dat er verbeteringen nodig zijn, maar de gemeente Vlissingen staat hier vooralsnog niet voor open, volgens Alex Soplantila.
 
Brief aan College van B & W Vlissingen
Alex Soplantila (voormalig fractievoorzitter) van GroenLinks Vlissingen heeft een brief gestuurd aan het College van B & W Vlissingen, en opnieuw zijn zorgen geuit over de kruising. “Een en ander is aangepast, maar m.i. nog niet in voldoende mate. Zou u de meningen van velen die het nog steeds onveilig vinden serieus willen nemen en nog een keer u willen buigen hierover? Naar mijn mening zou u deze situatie niet moeten laten voortduren. Het zou echt niet zo moeten zijn dat er eerst iets ergs daar moet gebeuren voordat u nadere stappen onderneemt”. Aldus Alex Soplantila.

Partij Souburg Ritthem             
In het verleden (2016) heeft ook de Partij Souburg Ritthem aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie van deze kruising. De gemeente Vlissingen heeft de afgelopen maanden diverse vragen en klachten ontvangen over de verkeerssituatie op de kruising van de Burgemeester Stemerdinglaan met het Oranjeplein en de Lekstraat. Hoewel de kruising vormgegeven is op basis van reeds bewezen principes en landelijke richtlijnen, ervaren met name fietsers een gevoel van verkeersonveiligheid op de kruising. Aldus de melding via de website van de Partij Souburg Ritthem.

Lees ook - Gemeente Vlissingen past 'gevaarlijke' kruising Oost-Souburg niet aan. (PZC)

Download
Brief College B & W Vlissingen.pdf
Adobe Acrobat document 340.7 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0