Woonzorgcomplex Scheldehof opent deuren

Na drie jaar bouwen en renoveren in en rond de voormalige Zware Plaatwerkerij is het woonzorgcomplex Scheldehof (WVO Zorg) gereed voor gebruik.

Met ingang van 13 november zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in het nieuwe woonzorgcomplex aan de Peperdijk in Vlissingen. Zaterdag was er een open dag en konden de bezoekers tussen 10.00 en 15.00 uur het nieuwe complex bezichtigen. Er was een looproute door het gebouw een informatiemarkt en een tentoonstelling ‘Scheldekwartier toen en nu’. De open dag werd druk bezocht, en de bezoekers waren verbaasd en verrast over de ‘make-over’ die het oude gebouw de Zware Plaatwerkerij heeft ondergaan de afgelopen 3 jaar.

Duurzaam
Het nieuwe Scheldehof is duurzaam, zo liggen er zonnepanelen op het dak en is er op veel plaatsen triple glas gebruikt en wordt er gekoeld en verwarmd met aardwarmte. Nieuwe technologieën in een oud gebouw het kan gewoon.

Historische betekenis
‘We hebben hier gebouwd op een plek met een historische betekenis, waarbij we industrieel erfgoed hebben hergebruikt en geïntegreerd tot een omgeving waar we een mix van wonen, zorg, recreëren en ontmoeten kunnen bieden'. Aldus Jan de Graaf bestuurder van WVO Zorg.

Diverse voorzieningen
Scheldehof bestaat uit groepswoningen met binnentuin voor mensen met dementie en appartementen waar o.a. mensen met lichamelijke klachten gaan wonen. Daarnaast bestaat het complex uit huurappartementen voor senioren. Op de begane grond zijn voorzieningen die zowel voor bewoners als buurtbewoners toegankelijk zijn zoals een restaurant, theaterzaal/bioscoop, kapper en een atelier.

Luchtbrug
Er zijn ook plannen om het woonzorgcentrum Scheldehof te verbinden met een luchtbrug tussen de nog te bouwen woningen (koop en sociale huurappartementen) op de Kop van het Dok gelegen tussen de helling en de Schelde parkeergarage.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0