Onthulling kunstwerk ‘De Ketting’ eind deze maand

Op 25 november zal aan de Peperdijk in Vlissingen het kunstwerk ‘De Ketting’ worden onthuld, dit is een tijdelijke locatie voor het beeld.

Wat later op de kop van de helling zal worden geplaatst waar voeger de schepen te water werden gelaten.  Het beeld mannen tussen staal ontworpen door de kunstenaar Joris Baudoin is van beton en is negen meter hoog. Het zijn twee mannen die samen een hamer vasthouden en klinknagels in een plaat slaan. Samen zitten ze vast aan een grote ankerketting die de lucht in gaat. "Voor mij zijn ze samen verankerd. Verder slaat het ook op de plek waar het monument straks komt te staan. Op de scheepshelling waar de nieuwe schepen te water werden gelaten.", aldus Joris Baudoin.

Onthulling
Eind dit jaar komt het beeld naar Vlissingen. Daar krijgt het een voorlopige plek op de Peperdijk in het Scheldekwartier. Als de oude scheepshelling niet meer gebruikt wordt als bouwplaats, dan wordt het beeld een stukje verplaatst zodat hij op de oude hellingbaan van De Schelde komt te staan. Om 11.30 uur 25 november beginnen de formaliteiten aan de Peperdijk in Vlissingen en om 12 uur zal de fluit blazen.

Stichting Mannen tussen Staal
Willem en Herbert zijn jaren al bezig om een monument te krijgen. Ze zijn een stichting begonnen: Mannen tussen Staal, om het monument mogelijk te maken. Zo hebben ze jaren gelobbyd bij de gemeente Vlissingen en hebben ze dertigduizend euro opgehaald om het beeld te kunnen betalen. Een missie voor de heren, want ze doen het naar eigen zeggen voor hun maten, om alle arbeiders van de oude scheepswerf De Schelde te eren.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0