Voorbereidende werkzaamheden bouw 86 woningen Scheldekwartier

Op het Scheldekwartier zal begin 2018 het project de (Ketelmakerij) van start gaan.

Wat inhoud de bouw van in totoaal 86 koopwoningen; 14 royale kadewoningen, 43 robuuste eengezinswoningen, 26 appartementen met ruime balkons aan het water, 2 woon- werkunits en 1 bijzondere stadswoning. De bouw van de woningen vindt plaats op de plek waar vroeger het gebouw stond van de Koninklijke Maatschappij de Schelde. De afgelopen jaren waren op deze locatie studenten van HZ University of Applied Sciences gevestigd in woonunits.

Proefsleuven
Met ingang van 15 november worden op deze locatie een aantal proefsleuven gegraven. Dit wordt gedaan omdat in de ondergrond van het terrein nog diverse funderingsresten en andere objecten aanwezig zijn. Door het graven van proefsleuven wordt een beter inzicht verkregen in de mate waarin deze resten nog in de bodem aanwezig zijn. Deze werkzaamheden zijn nodig om de grond voor te bereiden op het bouwen van 86 woningen.

Overeenstemming
De gemeente Vlissingen heeft in september 2016 overeenstemming bereikt met VolkerWessels Vastgoed over de bouw van 86 woningen op het Scheldekwartier. De woningen komen te staan tussen parkeergarage Scheldeplein en de Machinefabriek, langs Het Dok en De Willem Ruysstraat. Naar verwachting zullen de eerste woningen in de eerste helft van 2018 in de verkoop gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0