België wint interland wedstrijd herdershonden in Vlissingen

Zondag 19 november vond een interland africhtingswedstrijd plaats voor Duitse herdershonden tussen Nederland en België.

De wedstrijd wordt het ene jaar in België en het andere jaar in Nederland gehouden. Dit jaar was Nederland aan de beurt en mocht de kringgroep Walcheren de wedstrijd organiseren. De wedstrijd begon om 08.15 en eindigde rond 16.00 uur, en werd gehouden op het terrein aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Elk land was vertegenwoordigd met tien combinaties. In het Nederlandse team zaten twee Zeeuwen, Ko Dieleman uit Serooskerke (W) en Hannes Haak uit Axel.

Beoordeling
De honden werden op drie onderdelen beoordeeld: speuren, gehoorzaamheid (appèl) en het pakwerk, waarbij de hond iemand moest 'aanhouden'. De twee landenteams waren vertegenwoordigd met elk tien honden, en namen het de hele dag tegen elkaar op. Elke hond moest de onderdelen speuren (drie voorwerpen), gehoorzaamheid (volgen en allerlei apporteer- oefeningen) en pakwerk uitvoeren. Het is de 27ste editie van het interland. Tot nog toe hebben de Belgen 14 keer gewonnen en de Nederlanders 12 maal.

Vijftiende maal België
De winst ging voor de vijftiende maal naar onze zuiderburen. De Belgen waren het sterkst in zowel het individuele als ploegenklassement.

Media aandacht
De interland wedstrijd tussen België en Nederland werd druk bezocht, naar schatting van de organisatie was het aantal bezoekers wat de wedstrijd volgde tussen de 200 en 300 bezoekers. Wat ook opvallend was de ruime media aandacht voor dit evenement, zowel lokaal, (RTV Vlissingen), regionaal, (PZC), (Omroep Zeeland), maar ook nationaal, Omroep Max, (publieke omroep). Deze laatste maakte een volledig verslag van deze middag, en zal ter zijner tijd worden uitgezonden via deze omroep.  

Video

Uitslagen interland België - Nederland

Jurgen Wolfs 286  België

Peter Dejeneffe  275 België

Ivan Coymans 272 België

Totaal 833 punten België

Hein Deeben 269 Nederland

Jo van Schijndel 268 Nederland

Tessa Ringelberg  267 Nederland

Totaal 804 punten Nederland

België heeft zowel individueel als landelijk de wedstrijd gewonnen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0