Vlissingen eerste Zeeuwse gemeente met glasvezelsnelheid

DELTA is deze week gestart met de bouw van het Next Generation Netwerk. In Ritthem (gemeente Vlissingen) wordt de allernieuwste apparatuur geplaatst in het Zeeuwse kabelnetwerk.

Door die nieuwe apparatuur wordt het internet nóg stabieler en betrouwbaarder, ontstaat er meer ruimte in het netwerk en kunnen op termijn hogere internetsnelheden (tot wel 1 Gigabit) worden aangeboden. Vlissingen wordt daarmee de eerste Zeeuwse gemeente met glasvezelsnelheden via het kabelnetwerk. Uniek in Nederland.

Allernieuwste apparatuur op 15.000 Zeeuwse locaties
Ieder jaar groeit de vraag naar meer en sneller internet. Die vraag kan het netwerk nu prima aan. Met snelheden tot 400 Mbps en met de grootste capaciteit van alle internetaanbieders in Zeeland loopt DELTA ruim voorop met het modernste digitale netwerk van Zeeland. Daar zijn wij natuurlijk trots op. Maar DELTA gaat verder en geeft zijn netwerk de komende jaren een forse capaciteitsimpuls. DELTA gaat op 15.000 locaties in de wijken, dorpen en straten door heel Zeeland de allernieuwste apparatuur plaatsen. Dat betekent dat er de komende paar jaar in alle straten van Zeeland aan het kabelnetwerk wordt gewerkt. Dit project neemt enkele jaren in beslag.

Signaalonderbreking
Bij het plaatsen van nieuwe apparatuur zal, op één of twee dagen, één tot een aantal uren een signaalonderbreking plaatsvinden waardoor internet, de vaste telefoon, tv en radio niet beschikbaar zijn. Dit is helaas niet te voorkomen omdat er apparatuur vervangen moet worden.

Video

Lees meer

Reactie schrijven

Commentaren: 0