Onthulling monument 'Mannen tussen Staal'

Zaterdagmorgen is aan de Peperdijk in Vlissingen het monument Mannen tussen Staal onthuld.

Voorafgaand aan de onthulling werden er diverse toespraken gehouden door onder meer Herbert Sepers, voorzitter van de Stichting Mannen tussen Staal en Albert Vader (locoburgemeester) van de gemeente Vlissingen. De Deltaband en het Scheldeloodsenkoor verzorgden de muzikale omlijsting van het hele gebeuren deze dag. Omstreeks 12.00 uur werd het 8 meter hoge beeld van de kunstenaar Joris Baudoin door middel van het geluid van een scheepshoorn onthuld.Het beeld is een eerbetoon aan de arbeiders die door de jaren heen bij de Koninklijke Maatschappij de Schelde hebben gewerkt. Het beeld geeft de arbeiders een gezicht, en het is een stille getuige van een roemrijk verleden van de duizenden arbeiders die er werkten.

Toespraak Willem Cornelis Murre
Na de onthulling van het beeld Mannen tussen Staal hield Willem Cornelis Murre een toespraak. ‘Vergeet de Mannen tussen Staal,het onbekende peloton,niet’. Adus Willem Cornelis Murre oud medewerker van de KSG. In zijn toespraak blikte hij terug op hoe het allemaal tot stand kwam, aan het monument ging jaren lange lobbyen vooraf. Het monument heeft nu een tijdelijke plaats op de Peperdijk tegen over het Scheldehof, de definitieve plaats is op de kop van de oude scheepshelling. Murre gaf in zijn toespraak aan zijn werkkleding voorlopig nog aan te houden, en trekt deze pas uit als het monument op de Helling geplaatst zal worden, dan is zijn missie geslaagd.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0