Tentoonstelling oude (eerste) Machinefabriek

Vandaag zaterdag 2 december 2017 was een speciale middag omdat de kraan, stoomkraan 38 de waarderingsprijs kreeg, de Pluim van de Arbeid van de PVDA Vlissingen.

En dat werd gevierd met een blazende stoomfluit die overhandigd werd aan Wesley Sekewael en Jan Roelse van de Stichting Stoomhijskraan Schelde 38.Het is niet de originele stoomfluit die bij de kraan 38 hoort, maar wel het type wat past bij deze stoomkraan. Na afloop van de formaliteiten gingen we namens RTV Vlissingen een kijkje nemen in de Machinefabriek naar de vorderingen van de restauratie van stoomkraan 38.

Tentoonstelling
Na 15.00 uur was de opening van een kleine tijdelijke tentoonstelling over de oude Machinefabriek in de oude verbandkamer (museum schelde) en deze duurt een maand. Een mooie tentoonstelling over dit gebouw wat jarenlang aan de Aagje Dekenstraat heeft gestaan. In de zomer van 1881 vloog de eerste Machinefabriek van KMS De Schelde, de Werktuigenfabriek zoals die toen genoemd werd, in de brand. Naar aanleiding van de archeologische opgravingen, ter voorbereiding voor de bouw van 86 koopwoningen door Volker Wessels Vastgoed, de Ketelmakerij (Oude Machinefabriek) genoemd, heeft st. Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen een kleine tijdelijke tentoonstelling ingericht over dit in de jaren tachtig gesloopte gebouw. Deze tentoonstelling is nog de gehele maand december te zien in museum Scheldewerf ‘de Oude Verbandkamer' aan de Aagje Dekenstraat in Vlissingen.