Sloop wijkgebouw Het Vlot Stichting Droom

Deze week is gestart met de sloop van het gebouw van de voormalige basisschool Het Vlot aan de Bloemenlaan in Vlissingen.

In het gebouw was de afgelopen jaren Stichting Droom gevestigd. Een stichting die mensen hielp met schuldsanering en budgethulp, en gratis advocatenhulp. In het gebouw waren ook tot voor kort andere organisaties ondergebracht,zoals de boekenboog, een kledingbank, Stichting Dunya, Kinderopvang, een kapsalon en een buurtrestaurant met wereldkeuken. Begin dit jaar in februari ging het mis en ging de stichting failliet, omdat rekeningen aan onder meer Delta niet langer betaald konden worden.

Bezetting
Een aantal vrijwilligers hielden een aantal dagen het gebouw bezet, omdat ze weigerden te geloven dat dit het einde was van de stichting. De bezetting van het gebouw werd na 4 dagen beëindigd, de ketting ging van de deur en de actievoerders staakten hun bezetting.

Sloop gebouw
Daarna is de inventaris door een curator geïnventariseerd, waarna de spullen via een veiling werden verkocht. Het gebouw stond er nadat diverse organisaties er uit vertrokken waren vervallen bij. De gemeente nam dan ook de beslissing om het gebouw deze week te slopen, met het oog op vandalisme en de aankomende jaarwisseling. Na de sloop zal er een plantsoen worden aangelegd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0