Energierekening stijgt volgend jaar met 110 euro

Een gemiddeld huishouden is volgend jaar 110 euro meer kwijt aan energie.

Deze flinke stijging komt door hogere belastingen, netwerkkosten en energietarieven. Het grootste gedeelte van de totale stijging van de energierekening, zo'n 70 euro, ligt aan hogere belastingen.

Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke vergelijkingssite Pricewise. De schattingen schommelen al enige tijd: van 70 euro extra (voor het regeerakkoord) naar 150 euro (na het regeerakkoord) en nu dus 110 euro extra. De prijsvergelijker is niet verrast door de prijsverhogingen. "Een stijging van de tarieven zat er al aan te komen, omdat ook de inkoopprijzen voor gas en stroom de afgelopen tijd omhoog zijn gegaan", zegt directeur Hans de Kok van Pricewise.

Definitieve energieprijzen

Reactie schrijven

Commentaren: 0