Topjaar voor MuZEEum

Het Zeeuws maritiem muZEEum trekt in 2017 ruim 35.000 bezoekers.

Dat is ruim twintig procent meer dan in 2016. Het muZEEum scoort daarmee één van haar hoogste bezoekersresultaten van de afgelopen jaren. De goede bezoekcijfers verklaart het muZEEum uit de verkiezing tot het ANWB ‘Leukste uitje van Zeeland’, de succesvolle exposities ´De tocht naar Chatham´, de huidige foto-expositie ´De Schelde door de lens van DERT’ en de stijgende populariteit van De Kazematten.
Foto: Lex de Meester
Ook het bezoek van jongeren is flink gestegen, mede door nieuwe educatieve activiteiten van het muZEEum. Het muZEEum profiteert zeker ook van het stijgende aantal toeristen in Zeeland. Vooral het bezoek van Duitse en Vlaamse toeristen aan het muZEEum is fors toegenomen.

Het muZEEum is uiterst somber of de groei in bezoekersaantallen voortgezet kan worden. Door de aanhoudende forse gemeentelijke bezuinigingen, zal het muZEEum met name haar publieks- en educatieve functie veel minder goed kunnen uitvoeren. Het muZEEum verwacht dat dit al het komende jaar een negatief effect zal hebben op de bezoekersaantallen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0