In 2018 geen Colours by the Sea

Het drukbezochte hardloopfeest Colours by the Sea was er in 2017 weer eentje om door een ringetje te halen.

Duizenden blije deelnemers en duizenden vrolijke toeschouwers en een groot eindfeest op het Bellamypark. Toch zou de afgelopen editie van begin juni best eens de laatste kunnen zijn, laat organisator Anthony van den Berg weten. "We laten de boel eens even rustig bezinken", vertelt Van den Berg die het kleurenfeest voor de vijfde keer organiseerde. "Het is steeds een enorm feest maar tegelijkertijd ook een enorme klus om zo'n running festival, want dat is het in feite, op poten te zetten. De eisen die aan een evenement als Colours by the Sea gesteld worden zijn enorm op het gebied van beveiliging, gezondheid, verzekeringen etc. De profesionalisatie die dat van onze organisatie vraagt heeft vooral financiële consequenties en die middelen hebben wij simpel weg niet. De verantwoordelijkheid die zodoende op je schouders drukt als vrijwilligers organisatie hebben er voor gezorgd dat we pas op de plaats moeten maken.

Sponsoren

In 2018 slaat Van den Berg in elk geval even over: "Ik zei het al, we willen het een en ander rustig laten bezinken. Daar nemen we de tijd voor. Zou Colours in 2018 wel doorgaan, dan zouden we nu al weer volop met de voorbereidingen bezig zijn geweest."Vooral de financiële paragraaf begint door te wegen: "We hebben nu eigenlijk alleen sponsoren die ons in natura met iets helpen. Super natuurlijk, want zonder hen was Colours helemaal niet mogelijk geweest. Er is echter bijzonder weinig draagvlak vanuit de ondernemers en bedrijven in en om Vlissingen (Zeeland) en dat gaat ook steeds meer tegenstaan. Zonder dat we de ondernemers tekort willen doen die ons wel al jaren ondersteunen, een echte hoofdsponsor hebben we nooit kunnen vinden. Op een of andere manier zijn wij dan als Zeeland toch te veel een uithoek, merkten wij als we in contact stonden met bijvoorbeeld grote sportmerken en bedrijven buiten Zeeland.

Lees het hele bericht op de website van Colours by the Sea

Reactie schrijven

Commentaren: 0