Ode aan 100 jaar De Stijl in de oude Bibliotheek

Dit jaar is het 100 jaar geleden 1917-2017, dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht.

Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats. Ook in Vlissingen werd hier aandacht aan besteed, in de voormalige Bibliotheek aan de Spuistraat vonden 2 gratis voorstellingen plaats. Een multi-kunstevenement samen met collega-kunstenaars Rem van den Bosch, Marcel Thelen en zeventien dansers van danscentrum Dazzle. Zij brachten een ode aan prominent vertegenwoordiger van de revolutionaire kunststroming De Stijl, Piet Mondriaan. En speciaal aan diens beroemde werk Victory Boogie Woogie, volgens Leon Riekwell het meest dynamische uit Mondriaans oeuvre. De dansers vingen aan in zwart en wit en kregen in een 'dug-out' van Thelen en Riekwell gaandeweg kleuren uit het palet van Mondriaan, terwijl de muziek verliep van experimenteel naar jazz en uiteindelijk boogie woogie.

Video korte reportage en interview

Bekijk hier de voorstelling terug


Reactie schrijven

Commentaren: 0