Staking in het openbaar vervoer

Op 4 januari staken de werknemers in het streekbus-en treinvervoer. 

Daardoor rijden er in het hele land minder of geen streekbussen en regionale stoptreinen. Oorzaak van de staking is de weigering van werkgevers in het streekvervoer om afspraken te maken over het verminderen van de hoge werkdruk. De vervoersbedrijven deden dinsdagochtend een klemmend beroep op FNV en CNV om de staking af te blazen en weer om tafel te gaan.
Foto: busfoto.nl
De staking in het streekvervoer duurt op 4 januari de hele dag. Het nachtnet rijdt de nacht van 3 en 4 januari en van 4 op 5 januari wel.

Connexxion
Staking op donderdag 4 januari: houd er rekening mee dat bus en trein niet of zeer onregelmatig rijden. Onze bussen en treinen zijn er om reizigers op een fijne, comfortabele manier van A naar B te brengen. Mogelijk lukt ons dit niet op 4 januari 2018. De vakbonden organiseren een landelijke staking. Houd er rekening mee dat jouw bus of trein deze dag helemaal niet rijdt. De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. De werkgevers zijn en blijven bereid om verder te onderhandelen. Er lag nog geen eindbod op tafel. De bonden hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen af te breken en een staking te organiseren. Hier zijn onze reizigers de dupe van en dat vinden wij bijzonder vervelend. Wij adviseren in je planning rekening te houden met de mogelijkheid dat de bus of trein niet rijdt op 4 januari 2018. Aldus het bericht wat vermeld staat op de website van Connexxion. 

Reactie schrijven

Berichten: 0