Westerstorm raast over Vlissingen

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de eerste storm dient zich al aan.

De storm naderde Vlissingen afgelopen nacht van dinsdag op woensdag met een actieve buienlijn die gepaard ging met veel regen in korte tijd. Ook werd een extreem zware windstoot van 141 kilometer per uur gemeten. Korte tijd is daar windkracht 11 gemeten, melden Weeronline en Weerplaza. "Dat is een zeer zware storm." Volgens Weerplaza zal het echter niet als zodanig de boeken in gaan, omdat voor die notering een uur lang die windkracht gemeten moet zijn. Op de boulevards in Vlissingen was het druk met mensen die van de gelegenheid gebruik maakten om de hoge golven (branding) te aanschouwen. De storm heeft in Vlissingen relatief weinig schade aangericht. In de loop van de middag was de storm over zijn hoogtepunt heen en nam ook de wind in kracht af.
 
Dakplaten machinefabriek losgeraakt
Woensdagmiddag is de brandweer ingezet omdat delen van het dak (dakplaten) van de machinefabriek waren losgeraakt. Na inspectie keerde de ladderwagen weer terug naar de kazerne.

Bekijk de video 
    

Reactie schrijven

Commentaren: 0