Gevarieerd programma op 9e Scheldeblues

Op zaterdag 27 januari vindt de 9e editie van Scheldeblues plaats in het Arsenaaltheater in Vlissingen.

Wederom is weer een gevarieerd internationaal programma en kunnen bezoekers genieten van diverse stijlen. De avond wordt geopend door de Zeeuwse blues en americana band The Blue Clay. Naast eigen werk van inmiddels drie verschenen cd's speelt de band akoestische blues- en folknummers met invloeden uit bluegrass en tex-mex muziek.Vervolgens staat de Belgische band The BluesBones op het programma. The BluesBones bestaat uit 5 gepassioneerde en ervaren muzikanten, opgericht in 2011.

Na slechts twee echte optredens werden ze gevraagd om aan de Belgische Blues Challenge 2012 deel te nemen. Het publiek koos hen daarbovenop als beste band van de Blues Challenge. Een debuut waar je als band alleen maar van kan dromen! Daarna ging het razendsnel, ook in het buitenland! Ondertussen verovert de band in waanzinnig tempo de Europese blues-scene.

Zo speelde ze o.a. Op Blues Peer, Kwadendamme Bluesfestival, Breda Jazz Festival en Ribs en Blues. De band doet optredens in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken, Zwitserland... Bovendien wonnen ze in 2016 nog eens de Belgische Blues Challenge. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa… The BluesBones stonden op podia met o.a. King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Jimmy Thackery etc. De band heeft inmiddels al vier goed ontvangen albums uitgebracht. De muziek varieert van bluesrock, intense bluesballads, swampy slide tot heavy rock.

Afsluiter van de avond is de Amerikaanse bluesgigant Monti Amundson. Deze gitarist is in zijn stijl beïnvloed door o.a. BB King, Billy Gibbons, Jimi Hendrix en Jeff Beck. Deze mix van stijlen binnen de blues en bluesrock maakt hem een uniek artiest. Bovenal is ‘Big’ Monti echter een groots live-performer. Monti Amundson oftewel Big Monti bracht met The Blubinos succesvolle albums als The Mean Eighteen (1991) en I See Trouble (1996) uit. Het leverde hem vergelijkingen op met Stevie Ray Vaughan en Johnny Winter. Maar eigenlijk heeft de grote man een eigen stijl waarmee hij een stevige live reputatie in de VS en Europa heeft opgebouwd. Zoals Monti zelf omschrijft: “I'm a blues guitar player in a band that plays rock'n'roll. De afgelopen jaren was het echter stil rondom Big Monti, die zich door een slepende ziekte genoodzaakt zag zich terug te trekken. Nu is hij weer helemaal terug van weggeweest, een geweldige afsluiter van de 9e editie Scheldeblues! Intense blues en rock‘n roll van een gedreven performer, die je met zijn vurige gitaarspel en dito power stem tot diep in je ziel raakt!

Tijdens de pauzes in de zaal kan met in het cafégedeelte genieten van het Belgische duo Blame It On Vinnie. Omdat iemand toch altijd de schuld van alles moet krijgen werd “Blame it on Vinnie” in het leven geroepen. Gerrie De Waard (ex-Scotch 'n Soda) en Wim De Vos (Howlin' Bill) kunnen zich dus alles permitteren omdat het toch nooit hun schuld zal zijn. Samen besloten ze zich in een muzikaal avontuur te storten. Ze brengen een mix van blues, rock ’n roll en country op een eigenzinnige akoestische manier. Gerrie beroert zijn snaren als geen ander terwijl Wim u verhalen zal voorzingen afgewisseld met de huilende klanken van zijn mondharmonica!

Video

Kaartverkoop
Aanvang 19.15 uur, tickets zijn in de voorverkoop 15 euro, aan de kassa 20,00 euro. Op de website scheldeblues.nl staan de voorverkoopadressen vermeldt. Online kan men tickets aanschaffen via pedaal.nl en arsenaaltheater.nl


Reactie schrijven

Berichten: 0