Reptielenzoo Iguana – De gastheren

In Vlissingen is sinds 1981 een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen gevestigd aan het Bellamypark.

Op 19 mei 1982 werd de opvang voor het eerst geopend voor het publiek. De dieren zijn o.a. afkomstig van de havens en luchthavens. Daar worden ze in beslag genomen door de overheid en of particulieren als ze illegaal Nederland worden binnen gesmokkeld, en om welke reden dan ook niet meer gewenst zijn. De dieren worden in eerste instantie in quarantaine gehouden. Er wordt geprobeerd de dieren terug te brengen naar het land/gebied waar ze vandaan komen. Lukt dat niet, dan worden ze aangeboden aan instellingen zoals dierentuinen en worden tentoongesteld. Reptielenzoo Iguana in Vlissingen is momenteel de grootste opvang van reptielen amfibieën en geleedpotigen zoo/dierentuin in West Europa.

Reptielenzoo Iguana trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers, dit is dan ook aanleiding om via RTV Vlissingen hier de komende tijd aandacht aan te besteden. In deze eerste aflevering komen de gastheren van Reptielenzoo Iguana aan het woord. Een reportage van Trivo Marjanovic.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0