Opening expositie rederijen Rotterdamse Lloyd en KMS

In het hoofdkantoor van Damen is woensdagmiddag een expositie geopend over de banden tussen de rederij Koninklijke Rotterdamse Lloyd en de Koninklijke Maatschappij de Schelde (KMS).

Deze is de komende zes maanden te zien in de hal van het hoofdkantoor van Damen en in het museum Scheldewerf. Bij de opening waren ook 2 bekende Bn'ers aanwezig, actrice, cabaretière en zangeres Wieteke van Dort bekent van haar personage als ‘Tante Lien’ verzorgde de muzikale noot tussen de toespraken door. Ook Gerard Cox geboren en getogen Rotterdammer was naar Vlissingen gekomen om de opening van de expositie bij te wonen. Wieteke van Dort  belichte woensdag de Indische connecties tussen werf, rederij en de schepen.

Overhandiging van de blaas van de Schelde!
Scheepswerf De Schelde bouwde in het verleden vele zeeschepen met Indische namen. Na de toespraken en de overhandiging van de miniatuurfluit aan Doeke Roos drukte Tante Lien op de knop van de blaas van de Schelde, en werd deze zo ten gehore gebracht zoals deze in het verleden dagelijks werd gehoord op Walcheren. Daarna opende zij  samen met Doeke Roos de expositie in het hoofdkantoor van Damen Schelde Naval Shipbuilding in Vlissingen.

Een droom die uitkomt
“Het is een droom die uitkomt, en het klinkt erg overdreven maar daar kon ik een aantal jaren alleen maar van dromen, de overhandiging van de blaas is echt geweldig”! Aldus Doeke Roos.    
 
Tentoonstelling
De tentoonstelling is vanaf donderdag te bezoeken in het hoofdkantoor van Damen aan de Willem Ruysstraat van (09.00 - 17.00 uur) en op woensdagmiddag en vrijdagmiddag in museum Scheldewerf.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0