Stichting van de Sande schenkt 1000 euro aan KNRM Breskens

KNRM Breskens kreeg in het nieuwe jaar gelijk al goed nieuws vanuit Vlissingen.

Stichting van de Sande schonk namelijk € 1000,- aan het reddingstation. Stichting van de Sande bestaat al sinds 2000 en beheert de financiële middelen welke ingebracht zijn door het reeds overleden echtpaar Van de Sande-Swart.

De wens van het echtpaar was om een deel van hun vermogen aan te wenden voor de samenleving in Vlissingen en omgeving. De stichting Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is een officieel goed doel en krijgt geen overheidssubsidie. KNRM Breskens is één van de 45 reddingstations en verzorgt redding en hulpverlening op en in de monding van de Westerschelde en de Noordzee. Ook voor de scheepvaart op de Rede van Vlissingen is de reddingboot van Breskens een onmisbare schakel in de veiligheidsketen.

Reddingstation Breskens is dan ook zeer verheugd met deze schenking van Stichting van de Sande. Het geld zal aangewend worden voor aanschaf van twee Personal Locater Beacons (PLB). Deze AIS-SART toestellen zijn onmisbaar voor de bemanning bij acties in zwaar weer. Bij het eventueel overboord slaan geeft dit toestel de actuele locatie aan van de drenkeling op de elektronische zeekaart.

KNRM Breskens bedankt Stichting van de Sande voor deze zeer mooie gift!

Reactie schrijven

Commentaren: 0