Vlissingse sporthelden verkiezing 2017

In sporthal Baskensburg in Vlissingen vond vrijdagavond de jaarlijkse sporthuldiging plaats.

De organisatie was in handen van de Sportraad, in samenwerking met basketbal vereniging Marathon. Westhouder Sem Stroosnijder reikte de prijzen uit aan de Vlissingse sporthelden. De carrièreprijs van Vlissingen ging naar de broers uit Oost Souburg Dennis en Gérard de Nooijer, en Dennis nam de prijs in ontvangst van de Sportraad. Guido Brink (zwemmen) werd uitgeroepen tot sporttalent van het jaar, en Estafette Ploeg NJJK (zwemmen) werd de sportploeg van het jaar.De presentatie van deze jaarlijkse sporthuldiging was in hande van Kevin van Gorkom.

Sportman en sportvrouw van het jaar
Tim van den Broeke (atletiek) is Vlissings sportman van het jaar geworden, en Nancy van de Ven (motorsport) werd voor de 4e keer op rij Vlissings sportvrouw van het jaar.

50 jaar sporthal Baskensburg
De voorzitter van de sportraad Andre Stroo refereerde in zijn toespraak dat het vandaag precies 50 jaar geleden is dat deze karakteristieke hal werd geopend. Meerdere generaties hebben hier gesport of op de tribune gezeten bij grote en kleine evenementen. Enkele hoogtepunten uit 50 jaar historie, in de jaren 70 trok de hal wekelijks volle zalen en in de jaren 80 en 90 traden hier bekende Nederlandse en internationale bands op. En de Vlissingse turnverenigingen gaven hier de 2 jaarlijkse uitvoeringen. Maar hoe lang kan dit nog, en wat gaat er met deze sporthal gebeuren en wat krijgen we er voor terug? “De sportraad is nauw betrokken bij de uitvoering van het accommodatieplan van de gemeente Vlissingen”. Aldus Andre Stroo, “en wij zullen ons hard maken dat er in Vlissingen gesport kan blijven worden door jong en oud, in een mooie en functionele accommodatie”.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0