Scheldeblues 2018 weer een groot succes

Vele blues fans konden afgelopen zaterdagavond 27 januari hun hart weer ophalen in het Arsenaaltheater.

Waar voor de negende keer het bluesfestival werd georganiseerd. “Het was weer volle bak, de blues is nog steeds populair gezien de grote opkomst van het publiek”. Zo liet Wouter Verhelst weten in een kort interview met RTV Vlissingen, dat voor de zevende keer een kort verslag maakte van de avond. Er was weer een gevarieerd internationaal programma en de bezoekers konden genieten van diverse stijlen.

The Blue Clay (NL)
De avond werd geopend door de Zeeuwse blues en americana band The Blue Clay. Naast eigen werk van inmiddels drie verschenen cd's speelde de band akoestische blues- en folknummers met invloeden uit bluegrass en tex-mex muziek.

In de pauzes
Tijdens de pauzes in de zaal kon men in het cafégedeelte genieten van het Belgische duo Blame It On Vinnie. Omdat iemand toch altijd de schuld van alles moet krijgen werd “Blame it on Vinnie” in het leven geroepen. Gerrie De Waard (ex-Scotch 'n Soda) en Wim De Vos (Howlin' Bill) kunnen zich dus alles permitteren omdat het toch nooit hun schuld zal zijn. Samen besloten ze zich in een muzikaal avontuur te storten. Ze brachten een mix van blues, rock ’n roll en country op een eigenzinnige akoestische manier.

The Blue Bones (BE)  Video
Na de Blue Clay was het vervolgens de beurt aan de Belgische band om op te treden deze band bestaat uit 5 gepassioneerde en ervaren muzikanten, opgericht in 2011. Na slechts twee echte optredens werden ze gevraagd om aan de Belgische Blues Challenge 2012 deel te nemen. Het publiek koos hen daarbovenop als beste band van de Blues Challenge. Een debuut waar je als band alleen maar van kan dromen! Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa The BluesBones stonden op podia met o.a. King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Jimmy Thackery etc. De band heeft inmiddels al vier goed ontvangen albums uitgebracht. De muziek varieert van bluesrock, intense bluesballads, swampy slide tot heavy rock. Het toegestroomde publiek genoot dan ook intens van deze Belgische band! 

Afsluiter van de avond  Video
De Amerikaanse bluesgigant Monti Amundson sloot de avond af in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Deze gitarist is in zijn stijl beïnvloed door o.a. BB King, Billy Gibbons, Jimi Hendrix en Jeff Beck. Deze mix van stijlen binnen de blues en bluesrock maakt hem een uniek artiest. Bovenal is ‘Big’ Monti echter een groots live-performer. Monti Amundson oftewel Big Monti bracht met The Blubinos succesvolle albums als The Mean Eighteen (1991) en I See Trouble (1996) uit. Het leverde hem vergelijkingen op met Stevie Ray Vaughan en Johnny Winter. Maar eigenlijk heeft de grote man een eigen stijl waarmee hij een stevige live reputatie in de VS en Europa heeft opgebouwd. Zoals Monti zelf omschrijft: “I'm a blues guitar player in a band that plays rock'n'roll. De afgelopen jaren was het echter stil rondom Big Monti, die zich door een slepende ziekte genoodzaakt zag zich terug te trekken. Nu is hij weer helemaal terug van weggeweest, een geweldige afsluiter van de 9e editie Scheldeblues! Intense blues en rock‘n roll van een gedreven performer, die je met zijn vurige gitaarspel en dito power stem tot diep in je ziel raakt!

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0