Bo Hoogesteger kinderdirecteur muZEEum

Vanaf 30 januari 2018 is Bo Hoogesteger verkozen tot kinderdirecteur van het Zeeuws maritiem muZEEum.

De leerlingen uit de groepen 5/6 en 7/8 van de Frans Naereboutschool in Vlissingen konden kiezen uit vier kandidaten.
Bo zal als de kinderdirecteur van het muZEEum met het team meekijken naar de inrichting van het muZEEum, meedenken over de activiteiten voor kinderen, aanwezig zijn bij officiële gelegenheden en soms de pers te woord staan.

In haar verkiezingsprogramma schreef Bo:

"Ik ben Bo Hoogesteger, 11 jaar oud en ik woon in Vlissingen.
Ik zou graag kinderdirecteur willen worden van het muZEEum omdat:

- ik geregeld in het muZEEum kom en dan zo lang wil blijven tot ik alles gelezen en gezien heb,
- ik het muZEEum erg leuk en leerzaam vind,
- ik het muZEEum graag zou willen helpen het nog leuker te maken!
- en ik het erg leuk vind om te doen (denk ik).

Wat ik zou doen om het nog leuker te maken:
- meer tijdelijke tentoonstellingen,
- meer interactieve dingen (spellen enz.),
- prijsvragen van het muZEEum; één voor kinderen en één voor volwassenen,
- meer dingen gericht op kinderen (ook kleine),
- een speel-/ verkleedhoek,
- een ideeënbus.
Ik hoop heel erg dat ik word uitgekozen!"

Het Zeeuws maritiem muZEEum is erg blij met de nieuwe kinderdirecteur. De Frans Naereboutschool is een van de scholen die zijn geabonneerd op het schoolabonnement van het Zeeuws maritiem muZEEum; daarom zijn de verkiezingen daar gehouden. Omdat Bo in groep 8 zit, zal er na de zomer een nieuwe kinderdirecteur worden verkozen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0