Leerlingen Orionis doen praktijkervaring op Mercuur

De restauratie werkzaamheden van het voormalige torpedowerkschip Mercuur zijn in volle gang.

Als je een rondgang maakt in het schip is het komen en gaan van vrijwilligers die in diverse ruimtes werkzaamheden uitvoeren om het schip weer toonbaar te maken. Er word gehamerd, geschuurd, getimmerd, en vooral geschilderd. Leerlingen (schilders) van Orionis Walcheren doen praktijkervaring op de Mercuur, alle schilderstechnieken komen volop aan bod aan boord van het schip, plamuren, schuren, het stofvrij maken van de te schilderen ruimte. Het schip bestaat grotendeels uit hout en dit vergt veel onderhoud.

De bedoeling is volgens de voorzitter Niek Peters van de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV) “dat de werkzaamheden voor de Pasen zullen worden afgerond”. Dan zijn de kombuis, de messroom en de ontvangstruimte op het schip klaar en kan de inrichting hiervan beginnen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bezoekers met Pasen worden rondgeleid er zijn al een aantal ruimtes klaar voor bezichtiging. De volledige restauratie van het schip zal nog geruime tijd in beslag nemen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0