Leerlingen Ostrea Mavo krijgen rondleiding op Mercuur

Donderdag nam een aantal leerlingen van de Ostrea Mavo uit Goes deel aan een doedag voor de Zeevaartschool.

De leerlingen waren uitgenodigd door de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV) in samenwerking met Zeevaartschool MBO Scalda in Vlissingen, om te kijken wat de mogelijkheden zijn als ze klaar zijn met de Mavo opleiding. Ze kregen een rondleiding door het schip van voorzitter Niek Peters (SMEV) van onder tot boven van en kregen uitleg over hoe het schip in elkaar zit.

Op de brug van het voormalige torpedoschip Mercuur, de brug is op een schip de plaats van waaruit het schip bestuurd wordt, gaf Niek Peters uitleg aan de leerlingen hoe het schip bestuurd werd in die tijd. Het roer van het schip de bediening hiervan de motoren en de communicatie en de navigatie van het schip kwamen aan de orde. Zo kregen de leerlingen een goed overzicht en uitleg hoe het er aan toe gaat op een schip.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0