Discussie in Vlissingen over angst voor'Big Brother'

De Peilbus toert door Nederland en komt naar twaalf provincies en twaalf steden en er worden 12 thema’s ter discussie gesteld.

Zaterdag kwam de peilbus naar Vlissingen, en stond de bus op het Arsenaalplein. Bezoekers en lokale politici konden hun mening geven in de peilbus van 13.00 uur – 15.00 uur over het thema "Angst Voor Big Brother of de terrorist?". Daarna ging de discussie over het thema  verder in het restaurant van het Arsenaaltheater met gespreksleider Dirk-Jan Keijser Voorzitter Stichting Burger, trad op als vervanger voor Mat Herben die wegens ziekte niet kon deelnemen als gespreksleider.

Stemmen
Aan de orde kwamen de (Wiv) ook wel verbasterd tot ‘sleepwet’, de rol van de media/sociale media. De nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) brengt voor veel mensen de nodige onzekerheden met zich mee en roept daarmee discussie op. Over deze ‘sleepwet’ kan op 21 maart 2018 gestemd worden, via een georganiseerd referendum kunt u voor of tegen deze nieuwe wet stemmen.

Peilbus
In peilbus konden bezoekers en lokale politici hun mening geven wat hun mening hierover was. Aan de discussie namen deel Ad Koppejan oud-Tweede Kamerlid, Felix Metelmann psychiater (emergis). De discussie in het Arsenaaltheater restaurant werd via een livestream uitgezonden.

Video -  Korte samenvatting

Volledige versie - Cafe Politiek

Wie zat er in de peilbus - Volledige versie

Reactie schrijven

Commentaren: 0