Lege ruimte Kleine Markt stijlvol ingevuld

Gemeente Vlissingen en ME Vastgoed hebben een koopovereenkomst getekend voor de bouw van een winkelpand aan de Kleine Markt.

Met op de verdiepingen 36 studentensuites/apart hotel en 3 appartementen. De studentensuites worden in het zomerseizoen verhuurd aan toeristen. De Kleine Markt krijgt hiermee weer een volledig ingevulde gevelwand. De beeldbepalende gevels die nu op deze plek staan worden door Bouwgroep Peters zoveel mogelijk gereconstrueerd, met gebruik van oorspronkelijke onderdelen. Het plein wordt weer een belangrijke en beeldbepalende plek voor het winkelend publiek in Vlissingen.

Winkelruimte
Voor de te bouwen winkelruimte van ruim 500 vierkante meter is concrete belangstelling. Een publiekstrekker op die locatie geeft een positieve impuls aan de doorstroming van de mensen door het winkelgebied. De bezoekers lopen verder de Walstraat door naar de Kleine Markt. Daardoor komt ook de route via de Sint Jacobsstraat en de Oude Markt/Spuiplein nog beter in de loop. 

Einde tijdelijke parkeerruimte
De lege locatie is nu ingericht als tijdelijk parkeerterrein voor vergunninghouders. Parkeren is bij de start van de bouwwerkzaamheden (planning is eind mei 2018) niet meer mogelijk. Ter plaatse worden brieven met dit bericht achtergelaten bij de auto’s die daar geparkeerd staan. Voordat de werkzaamheden starten, wordt met borden aangegeven wanneer parkeren daar niet meer kan. De alternatieve parkeerlocatie is het parkeerterrein aan de Koudenhoek (P-Koningsweg).

Inloopbijeenkomst
Op woensdag 28 februari 2018 is er een inloopbijeenkomst om omwonenden te informeren over het bouwplan. Een uitnodiging voor deze bijeenkomst wordt in de omgeving verspreid.

Download
Tekening invulling Kleine Markt

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    J.Meijboom (dinsdag, 13 februari 2018 14:21)

    Fantastisch Hoe men toch passend deze ruimte invult. Reconstructie van oude gevels en passende stadsgevels. Het gaat eindelijk de goede kant op. Straks nog die andere doe-het-zelf gevels opknappen en dan hebben we een heel mooi intiem pleintje dat het publiek uitnodigt.

  • #2

    Peter Hille (dinsdag, 13 maart 2018 21:28)

    Het word ook zo langzaam tijd, het zijn nu al wéér 10 jaar vergaan, tot nu niéts gedaan. Hoop dat het nu niet nog 10 jaar duurt.