Vijftig jaar Pink Floyd terug naar Vlissingen

Zaterdag kwam het Muziektheater Documentaire 50 jaar Pink Floyd naar het Arsenaaltheater in Vlissingen.

Als de historie van Pink Floyd's vroege jaren ergens nog als de dag van gisteren leeft, dan is het wel in Vlissingen. Op zaterdag 17 februari 2018, op de dag af vijftig jaar geleden na het eerste van twee concerten van Pink Floyd in Vlissingen, gingen we samen met de bezoekers terug naar die roemruchte jaren zestig. In 1967 maakt Nederland voor het eerst kennis met Pink Floyd. De verhalen achter al die kleine en grote concerten zijn door Charles Beterams bijeengebracht in het nieuwe boek Pink Floyd in Nederland.

Boek Pink Floyd
Het boek vormde de basis voor de voorstelling die je meeneemt naar de Nederlandse geschiedenis van Pink Floyd. Bijzondere verhalen, unieke beelden en opnamen. En vanzelfsprekend de mooiste muziek uit de jaren 1967-1970 in een muziektheatervoorstelling.

Uitverkocht Theater
De Zeeuwsche (pop)historicus en auteur Peter Sijnke zorgde voor de omlijsting van deze avond. In een uitverkocht Arsenaaltheater genoot het publiek van The Use of Ashes die als eerste optrad. Daarna was het de beurt aan Dragonfly die deze legendarische avond afsloot, met een voor het eerst in twintig jaar een exclusief en eenmalig concert gaf net als in 1968.  

Bekijk de Video

Zeelandnet

YouTube
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0