Laatste zilveresdoorns verwijderd

Vorig jaar is begonnen met het verwijderen van 21 zilveresdoorns in de Verkuijl Quakkelaarstraat. De bomen waren prachtig om te zien en gaven de straat een bijzonder karakter.

Echter gaven de bomen ook veel overlast, doordat de wortels vlak onder de bestrating groeide, tegels en straatstenen kwamen omhoog en de wortels groeiden in sommige gevallen onder huizen door. Daarnaast hielden de bomen veel licht tegen. Deze week zijn de nog resterende zilveresdoorns door de firma Harthoorn verwijderd. In november 2018 wordt de herinrichting van de Verkuijl Quakkelaarstraat afgerond, met de aanplant van de nieuwe amberbomen. Het laanprofiel zal behouden blijven door de aanplant van bomen aan beide zijde van de rijbaan. De boomstammen van de zilveresdoorns worden bewaard, om het hout mogelijk te hergebruiken. Video
Do 22-02-2018 19.25

Reactie schrijven

Commentaren: 0