Museumschip Hr.Ms. Mercuur 30 maart open voor publiek

Na de officiële overdracht in september 2017 aan de Stichting Maritiem Erfgoed (SMEV) ligt de Mercuur, het in 1953 gebouwde schip, aan de Houtkade in Vlissingen.

Het voormalige torpedowerkschip zal, net als voorheen in Scheveningen dienst gaan doen als museumschip. Vanaf 30 maart tot en met 2 april kan het publiek een kijkje nemen op de Mercuur. Maar voor het zo ver is, heeft het wel een grondige opknapbeurt nodig. De vrijwilligers die betrokken zijn via de stichting zijn de laatste tijd maanden bezig geweest om het schip weer toegankelijk te maken voor publiek. Schilderswerkzaamheden, de aanleg van elektriciteit, waterleidingen, de verwarming en het ventilatiesysteem zijn weer hersteld.

Met medewerking van
Het stuurhuis de commandocentrale, de modellenkamer, de hut van de Commandant, de radiohut, de kombuis, het dagverblijf van de bemanning en het dagverblijf voor de officieren dit is slechts een greep aan de restauratie die inmiddels in volle gang is gezet om het schip toegankelijk te maken voor het publiek. Dit alles dankzij de inzet en de deskundigheid van de vrijwilligers. Ook de werknemers van Alewijnse, Laroes en Orionis (schilderswerkzaamheden) hebben hun steentje bijgedragen.

Documentaire restauratie 
RTV Vlissingen maakt een documentaire van de restauratie werkzaamheden aan de Mercuur, deze zal op een nader te bepalen datum worden gepubliceerd als alle werkzaamheden zijn voltooid.

Openstelling Mercuur
Vanaf 30 maart tot en met 2 april
Tijd: van 13.00 uur tot 17.00 uur

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt EUR 3,- en voor kinderen tot 12 jaar EUR 1,- Het betreft hier een gereduceerde prijs, omdat het schip nog niet klaar is en maar gedeeltelijk bezocht kan worden.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0