Verkiezingsprogramma SP 'voor elkaar voor Vlissingen'

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden, heeft RTV Vlissingen een aantal lijsttrekkers van de politieke partijen in Vlissingen uitgenodigd om hun verkiezingsprogramma te presenteren.

En dit keer was dat de lijsttrekker van de SP Sem Stroosnijder. In de presentatie van de SP Vlissingen in 2 minuten kwamen aan de orde het Nollebos, de sociale minima, en de regelingen en voorzieningen die beschikbaar moeten blijven voor deze mensen. Maar ook voor de kwaliteit/verbetering van het openbaar vervoer in de regio wil de SP zich sterk maken.

Sociale minima/regelingen en werkende armen
Werken moet lonen, dat staat als een huis! Nederland kent teveel werkende armen, zonder uitzicht op verbetering. “Wat wij ook heel belangrijk vinden als SP dat richt zich op de mensen in de samenleving die niet rond kunnen komen en dat zijn niet alleen mensen met een bijstandsuitkering maar dat zijn ook mensen met werk, en de belangrijkste manier om deze mensen te helpen is om dat er meer Vlissingers aan het werk komen. En ook om er voor te zorgen dat ouders van kinderen die misschien wel werk hebben maar het ook niet zo breed hebben toch gebruik kunnen maken van regelingen die in het verleden ook die groep beschikbaar waren. En dan gaat het hierbij om het jeugdsportfonds en het jeugdcultuurfonds, waar je ziet dat ouders met veel kinderen moeite hebben om de zwemles te kunnen betalen”. Aldus Sem Stroosnijder lijsttrekker namens de SP Vlissingen.

Huurbeleid en kwaliteit van wonen
Betaalbaar wonen is ook een punt in het verkiezingsprogramma van de SP wat op de agenda staat voor de komende periode. “De huren, L’Escaut als grote woning coöperatie, het huurbeleid van L’Escaut dat is iets waar mensen dagelijks problemen van hebben. Dat is iets wat je in de gemeente politiek bijna niet hoort terwijl wij als SP zeggen kwaliteit van wonen is ook voor die mensen ontzettend belangrijk en dat raakt hun leefbaarheid en hun portemonnee direct”. 

Video 

Download
SP_verkiezingsprogramma.pdf
Adobe Acrobat document 1.8 MB

Reactie schrijven

Commentaren: 0