CDA - Leefbaarheid staat voorop

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, heeft RTV Vlissingen een aantal lijsttrekkers uitgenodigd om hun partij/verkiezingsprogramma te presenteren.

Coen Bertijn lijsttrekker van het CDA Vlissingen was de laatste die uitgenodigd werd. De presentatie werd verzorgd vanuit Blokje bij Blokje aan de Spuistraat. “Als je zo de geluiden hoort in de campagne dan krijg je de indruk dat het in Vlissingen gaat om of het Nollebos of om de financiën”. Coen Bertijn lijsttrekker van het CDA Vlissingen. Maar waar het volgens het CDA omgaat, is om de leefbaarheid van Vlissingen. De leefbaarheid staat onder druk, door de slechte financiële situatie. Waardoor de neiging zou kunnen bestaan, om vooral op de centen te letten en veel minder te letten op wat er is voor de gemeente of van de inwoners van de gemeente Vlissingen te doen aan festivals, sportactiviteiten etc.   

Leefbaarheid
“Wat we dan als CDA heel belangrijk vinden is dat wat de inwoners geboden wordt leiden moet zijn, en niet de financiën. Dus er moeten gewoon culturele activiteiten zijn, de inwoners moeten gelegenheid hebben om te sporten zonder dat de sportverenigingen veel te duur worden. Het muZEEum moet open blijven en meer van dat soort activiteiten, dat is waar het omgaat in Vlissingen om de leefbaarheid en veel minder om de financiën”. Aldus Coen Bertijn. 

Uit het CDA partijprogramma
“Een sterke samenleving is een samenleving waarin alle mensen zich veilig en thuis voelen, omdat ze weten dat er altijd iemand is die naar hen omkijkt. Een sterke samenleving is gebouwd op saamhorigheid en gedeelde verantwoordelijkheid.”

Artikel 12-gemeente
De financiële situatie is heel slecht daar zijn we het allemaal over eens, we zijn niet voor niks een artikel 12- gemeente maar je moet je niet teveel laten leiden hierdoor want als je maar blijft bezuinigen om de tekorten terug te dringen dan heb je misschien wel in 2029, wat nu een beetje het einddoel is voor de bezuinigingen, heb je misschien wel een financiële gezonde situatie bereikt, maar wat heb je dan over als stad en wat heb je nog over voor de bewoners? Dan kom je een beetje in het scenario operatie geslaagd patiënt overleden.En dat is wat we willen vermijden als CDA Vlissingen, dus voor ons staat de leefbaarheid voorop, nog voor de financiën.
   
 Video

Download
CDA_Verkiezingsprogramma.pdf
Adobe Acrobat document 710.8 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0