Van Randwijklezing 2018 Peter Vandermeersch volledig uitverkocht!

De belangstelling is groot voor de 19e editie van de Van Randwijklezing door NRC Hoofdredacteur Peter Vandermeersch.

Binnen een week zijn alle plaatsen in de Sint Jacobskerk gereserveerd. Peter Vandermeersch zal de lezing uitspreken op zaterdag 5 mei 2018, 11:00 uur, in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Het thema is ‘Waarom de journalistiek onder vuur ligt en dat (ook) zichzelf moet aanrekenen’. Peter Vandermeersch is een Nederlands-Vlaamse journalist. Op 1 september 2010 is hij hoofdredacteur van het NRC Handelsblad geworden.

Live uitzending
Omroep Zeeland zal tijdens de lezing aanwezig zijn en deze live uitzenden via het Omroep Zeeland televisiekanaal. Op deze manier kunnen alle geïnteresseerde die geen kaartje hebben toch de lezing bekijken.

25 jaar H.M. Van Randwijkezingen
Sinds 1993 wordt de toespraak - genoemd naar de schrijver, journalist en verzetsheld H.M. van Randwijk (1909-1966) - gehouden, eerst om de twee jaar en vanaf 2000 elk jaar als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zeeland. In de lezing staan de begrippen vrijheid en verdraagzaamheid centraal. De initiatiefnemers van de H.M. van Randwijklezing hebben zich laten inspireren door het leven en de publicaties van Henk van Randwijk. De H.M. van Randwijklezing wordt gehouden door prominente sprekers uit Nederland, van wie het comité verwacht dat die in de lijn van Van Randwijk inspirerende visies zullen ontwikkelen om de weerbaarheid van de Nederlandse burger te vergroten. Eerdere sprekers waren onder andere Alexander Pechtold, Henk Vonhoff, Job Cohen, prinses Mabel, Max van der Stoel, Kader Abdolah, Inez Weski, David van Reybrouck, Paul Scheffer, Ernst Hirsch Ballin en afgelopen jaar Heleen Dupuis.

Programma
De H.M. van Randwijklezing is onderdeel van het 'Four Freedoms door het jaar heen' programma. De organisatie is in handen van het Van Randwijkcomité, de uitvoering wordt verzorgd door Cultuurwerf. De lezing wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Reactie schrijven

Commentaren: 0