Maarten Janssens nieuwe voorzitter Cultuurwerf

Vanaf 1 april is Maarten Janssens de nieuwe voorzitter van de Stichting voor Kunst & Cultuur Vlissingen.

Beter bekend onder de naam Cultuurwerf. Janssens neemt het voorzitterschap over van John Dane, die na elf jaar bestuur, waarvan de laatste twee jaar als voorzitter, stopt met zijn bestuurlijke activiteiten voor de Cultuurwerf.

Janssens is sinds 2010  lid van het bestuur van de Stichting voor Kunst & Cultuur. In het dagelijks leven is hij financieel directeur van het Trainingscentrum Vlissingen. Daarnaast is hij voorzitter van de Examencommissie van de HZ University of Applied Sciences en voorzitter van de Raad van Toezicht van Kunsteducatie Walcheren. In zijn vrije tijd is Janssens fervent jazzpianist en speelt hij onder andere in de Swinging Affair Big Band. Janssens treedt aan in een roerige tijd voor Cultuurwerf. Door gemeentelijke bezuinigingen moeten de door Cultuurwerf georganiseerde festivals Bevrijdingsfestival Zeeland en Festival Onderstroom het met een kwart van de oorspronkelijke subsidiebijdrage doen. Janssens vindt dat de festivals een belangrijke bijdrage leveren aan de uitstraling van Vlissingen. De festivals steunen voor een groot deel op de vele vrijwilligers en hij draagt daar graag vanuit zijn nieuwe rol aan bij.

Reactie schrijven

Commentaren: 0