Laatste restanten voormalig koopcentrum Groenendijk gesloopt

Begin 2017 is Sturm en Dekker BV gestart met de sloop van het voormalige koopcentrum Groenendijk aan de Hermesweg in Vlissingen.

Lidl Nederland heeft het complete winkelcentrum (in totaal 3500 vierkante meter) onlangs gekocht. In het voormalige koopcentrum waren jaren lang gevestigd; Mikro Electro, Leenbakker, een Lunchroom, Zeevishandel Cash & Carry en Scapino. In de loop van de jaren trokken steeds meer bedrijven weg uit het koopcentrum, en lag het koopcentrum er jaren verlaten bij. Donderdagmiddag werden de laatste restanten van het voormalige koopcentrum gesloopt.  
 
Bouw van een duurzaam filiaal
De prijsvechter laat het hele winkelcentrum slopen om ruimte te maken voor nieuwbouw. In het voormalige koopcentrum Groenendijk was sprake van veel leegstand. ‘In totaal 3500 vierkante meter. Daarom wordt het winkelcentrum kleiner. Discounter Lidl investeert in duurzaamheid van de filialen. ‘In de meest moderne variant, zoals we die ook in Oosterhout en Huizen hebben”. Aldus Edwin Mast van Lidl Nederland. Zo krijgt het filiaal in Vlissingen energie zuinige LED verlichting, verlichting die aan gaat bij beweging en automatisch uitschakelt, verder is het filiaal gasloos. Naar verwachting zal het nieuwe filiaal eind 2018 open gaan. 

Video Zeelandnet

Lees ook - Lidl koopt winkelcentrum in Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0