Vlissingse viskraam krijgt Powned op bezoek

De afgelopen weken is er heel wat te doen geweest over de komst van de mariniers van Doorn naar Vlissingen.

Volgens een verslaggever van Powned zou geen enkele marinier naar Vlissingen toe willen. Het zou hier niet maritiem genoeg zijn, en heel erg saai zijn in Vlissingen. Daar was Henk Marijs van de Vlissingse viskraam het geheel oneens mee. “De mariniers moeten gewoon naar Vlissingen komen, het is hier gezellig en druk. Het grote voorbeeld staat hier op de kop van de boulevard, Michiel de Ruyter, ze moeten gewoon komen klaar is Kees, en anders wordt Michiel boos”!

Reactie van Albert Vader
Volgens Powned is er al 6 jaar een plan om een nieuwe kazerne in Vlissingen te zetten, en nu is er de laatste tijd zoveel commotie ontstaan rond de uitvoering van dit plan. Wat Albert Vader betreft, van de (PSR) is deze commotie er niet. "Dat de mariniers moeten verhuizen van Doorn naar Vlissingen als je aan die kant woont en je hebt een jong gezin en je bent in de avond gewoon thuis daar heb ik begrip voor natuurlijk, en dat is wel een schakeling naar Zeeland toe. En dat Vlissingen afgeschilderd wordt als dat er niets te doen zou zijn en afgeplakt zou zijn met oude kranten daar met dat soort berichtgeving neemt Albert Vader afstand van". 

Onno Bakker MuZEEum
Volgens Onno Bakker wil de meerderheid best naar Vlissingen verhuizen, en dat het even schakelen is voor ze. Want door de eeuwen heen, hier varen de schepen uit nog steeds zo dus. Het is echt de plek als je een marinehart hebt, dan moet je in Vlissingen zijn.

Rob Schouw
Op de vraag van Powned “heeft u veel problemen ondervonden toe u naar Vlissingen moest verhuizen”? Antwoorden Rob Schouw (oud marinier) als volgt: “Nee absoluut niet, nee daar teken je voor. Je weet wat voor vak je kiest, ik heb niet voor het vak postbode gekozen of voor boekhouder, want dan kun je blijven wonen waar je zit. Je kiest voor een vak waarvan je bij voorbaat weet dat je de hele wereld overgaat en laten we eerlijk zijn in dit kleine kikkerlandje Doorn – Vlissingen wat is dit nou voor een afstand”.

Verhuizing
Het Korps Mariniers moet verhuizen van het Utrechtse Doorn midden op de Veluwe naar het waterrijke Vlissingen. Volgens de verdedigers van het koninkrijk is Zeeland veel te ver weg en kunnen hun vrouwen daar geen werk vinden. De Vlissingers zijn de negatieve berichten van de mariniers beu, hun stad is namelijk een maritieme parel.

Video

Een verslag van Powned TV

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Dave van Rijckevorsel (zondag, 15 april 2018 20:47)

  De verkoop van een huis in Utrecht en de aankoop van een huis in Vlissingen e.o levert al een leuke bonus op. Voor her gezinsleven biedem we leule strandhuisjes aan een ubiek strand. Wat hebben mariniers eigenlijk te zoeken in een zandhaasgebied? Het zijn toch geen infanteristen?
  Laat ze mijmaar bellen, ik wijs ze de weg wel. Kost weinig.

 • #2

  Peter Lips (dinsdag, 17 april 2018 07:20)

  Laat ze lekker in Doorn blijven, haal de mijnendienst maar terug naar Vlissingen.