Bijzonder herdenkingstheaterprogramma in Vlissingen en Middelburg

Op 3 mei en de herdenkingsavond 4 mei is in zowel Vlissingen als Middelburg een speciaal theaterprogramma te zien.

Met een voorstelling in het zonnetreintje worden de twee steden symbolisch met elkaar verbonden. De initiatiefnemers Jeugdtheaterschool Zeeland en Cultuurwerf willen met dit project de verbinding leggen tussen de gedeelde oorlogsgeschiedenis van Vlissingen en Middelburg.

Het programma heeft de titel:

‘’Vertel het ons: oorlogsverhalen over goed en fout.’ en start in Vlissingen met de voorstelling ‘Elke dag een druppel gif’ naar het bekroonde boek van Wilma Geldof. Na de voorstelling stappen bezoekers in het zonnetreintje naar Middelburg. Onderweg spelen twee professionele acteurs de voorstelling ‘Klein verzet’, gebaseerd op de ervaringen van de Rotterdamse oorlogsjournalist en fotograaf Johan Paauw.

2 minuten stilte
Op 4 mei stopt de zonnetrein onderweg voor de 2 minuten stilte. In Middelburg is een kleine dansvoorstelling te zien door oud-leerlingen van MB0 dans. Dit dansfragment is de opmaat voor de ‘Theater Na de Dam’ voorstelling ‘Lichtsporen’ bij de Abdij door uitgevoerd door leerlingen van De Jeugdtheaterschool Zeeland, naar getuigenissen uit de oorlog. Bezoekers worden daarna weer teruggebracht naar Vlissingen.Het programma wordt als één geheel aangeboden, maar de voorstellingen kunnen ook los van elkaar bezocht worden.

Kaartverkoop 3 en 4 mei
Kaartverkoop voor vervoer en voorstelling zonnetreintje zijn te koop à € 7,50 per stuk op www.bevrijdingfestivalzeeland.nl. De afzonderlijke voorstellingen in Vlissingen en Middelburg zijn gratis te bezoeken. De hoofdvoorstelling ‘Elke dag een druppel gif’ start om 18.30uur in de Oude bibliotheek in Vlissingen, de hoofdvoorstelling ‘Lichtsporen’ is op 3 mei om 20.45 uur en op 4 mei om 21.00uur te zien op de Abdij te Middelburg. Vanaf 19.00 uur kunnen voor deze voorstelling gratis kaarten worden gehaald op het Abdijplein in Middelburg. Op de Helm in Middelburg is het dansfragment te zien om 20.30uur. Kijk op www.bevrijdingsfestival.nl onder ‘4 mei herdenkingstheaterprogramma’ voor kaartverkoop, alle tijden en details.

Bevrijdingsfestival Zeeland 2018
Bevrijdingsfestival Zeeland is het grootste gratis toegankelijke festival van Zeeland. Dit jaar vindt de 28e editie plaats. Op de mooiste locaties in de binnenstad van Vlissingen zijn er allerlei activiteiten. Zeven podia staan klaar voor een reeks aan artiesten en bands. Ook kun je in gesprek gaan met oorlogsveteranen, luisteren naar diverse sprekers of de confrontatie aangaan met je eigen vooroordelen. Voor kinderen is er een speciaal programma samengesteld. Het volledige programma is te vinden op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl en social media.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Ine Kuipers (woensdag, 25 april 2018 16:25)

  Misschien ligt het aan mij, maar ik zie nergens waar je een kaartje voor de zonnetrein kunt kopen. Het wordt niet vermeld op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl

 • #2

  Redactie RTV Vlissingen (donderdag, 26 april 2018 00:57)

  Mevrouw Kuipers

  Dit staat op de website van bevrijdingsfestivalzeeland.nl

  Kosten en reserveren:
  Alle programma onderdelen in Vlissingen en Middelburg zijn gratis te bezoeken. (reserveren is niet mogelijk) Voor de complete beleving kunt u meerijden met de zonnetrein tussen Vlissingen en Middelburg (heen- en terugreis). De kosten hiervoor zijn €7,50 p.p. Via de onderstaande link kunt u tickets bestellen.

  http://bevrijdingsfestivalzeeland.nl/herdenking-4-mei

 • #3

  Els de Boer (dinsdag, 01 mei 2018 14:33)

  Het adres van de oude bibliotheek: is dat Spuikomweg 7?

 • #4

  Redactie RTV Vlissingen (woensdag, 02 mei 2018 12:54)

  Het adres van de (oude) Bibliotheek is Spuistraat.