Tijdlijn - De mars van de mariniers naar Zeeland

De Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn is sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw de thuisbasis voor duizenden Nederlandse mariniers geweest.

Defensie heeft besloten de militairen over te plaatsen naar een kazerne die in Vlissingen moet worden gebouwd. Dat besluit is omstreden en de vraag rijst of de verhuizing nog wel doorgaat. RTV Utrecht blikt in deze tijdlijn terug op wat er de afgelopen zeven jaar is gebeurd.

Lees het hele artikel via RTV Utrecht

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Corrie (maandag, 23 april 2018 12:58)

  Te gek voor woorden.
  Ze hebben een beroep gekozen waar je van weet dat je overgeplaatst kan worden.
  Zo slecht is Zeeland niet hoor.

 • #2

  Joyce (maandag, 23 april 2018 22:48)

  Ze zijn meer dan Welkom , maar als het zo negatief moet laat ze lekker weg blijven

 • #3

  Ron (dinsdag, 24 april 2018 00:05)

  Corry heeft helemaal gelijk, als ex marineman weet je dat je ten alle tijden ergens anders naar toe geplaatst kan worden. In mijn tijd kon je zelfs voor 15 maanden naar Curacao geplaatst worden, als je getrouwd was zelfs 3 jaar met je gezin en niet zeuren. Helaas is deze discipline niet meer zoals vroeger, nog even en ze vragen om in de middag naar huis te kunnen om gezamenlijk te gaan eten met de familie. Jammer dat de defensie een slappe hap is geworden