Soul, rap en garagerock op Sena Performers Stage

Er staat een ijzersterke line-up dit jaar op de Sena Performers Stage van Bevrijdingsfestival Zeeland.


Aanstormend muziektalent betreedt het podium dat mede door Sena, de rechtenorganisatie voor artiesten en producenten, mogelijk gemaakt is.

Het publiek wordt goed los geschud door het gevarieerde aanbod. Van Anbu, de frisse rappers uit Venlo tot aan het optreden van souldiva Shary-an waarnaast de felle teksten en psychedelische soundscapes van Knarsetand hard binnenkomen.
Foto: Zitakula

Programma Sena Performers Stage:
14:00 uur  - Anbu
14:30 uur – Dichter
16:00 uur – Shary-an
18:00 uur – Mozes and the Firstborn
20:00 uur – Zitakula
22:00 uur – Knarsetand

Anbu, het razend populaire urban collectief van zes jongens uit Venlo, trapt om 14:00 uur af. Laat je niet misleiden door hun leeftijd. Deze hyper creatieve urban musketiers hebben grootse plannen! Ze produceren hun eigen muziek, schieten hun eigen clips en maken zelfs hun eigen kleding. En dat alles in een tempo waar de hedendaagse gevestigde orde nog een puntje aan kan zuigen.

Opgevolgd door de Rotterdamse rapper Dichter. Binnen en buiten de hiphopwereld valt Dichter op met zijn indrukwekkende, filosofische raps en innemende uitstraling op het podium, waarmee hij de kloof tussen publiek en performer dicht.

Shary-An brak met haar deelname aan de eerste editie van The Voice of Holland door bij het grote publiek. Shary-An heeft met haar unieke stemgeluid bewezen dat ze geen eendagsvlieg is. Inmiddels heeft de 24 jarige drie albums op haar naam staan. 

Mozes and the Firstborn brengt het publiek psychedelische garagerock. Na een aantal jaren intensief toeren door Europa en Amerika volgt het tweede album Great Pile of Nothing. Meer ingetogen, meer melancholisch, meer nineties highschool rock.  

Zitakula, opzwepend afrofunk-collectief uit Amsterdam, dankt z’n naam aan de Psittacula Krameri: de exotische halsbandparkiet die huist in het Vondelpark de plek waar de band in de zomer van 2013 begon. Dit wordt het vierde festivalseizoen waar de band elk festival plat speelt!

Met zeven man sterk brengt Knarsetand een sound vol breakbeat, garagepunk, electronica, balkan en cumbia. Met felle teksten, psychedelische soundscapes, verleidende blazers, heftige gitaarriffs, agressieve synths, pompende beats en zware basslines tovert de Knarsetand-machine elke zaal en festival om tot een bak kolkende energie. Welcome to the Mad House.


OVER SENA
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000.


Bevrijdingsfestival Zeeland 2018
Bevrijdingsfestival Zeeland is het grootste gratis toegankelijke festival van Zeeland. Dit jaar vindt de 28e editie plaats. Op de mooiste locaties in de binnenstad van Vlissingen zijn er allerlei activiteiten. Zeven podia staan klaar voor een reeks aan artiesten en bands. Ook kun je in gesprek gaan met oorlogsveteranen, luisteren naar diverse sprekers of de confrontatie aangaan met vooroordelen. Voor kinderen is er een speciaal programma samengesteld. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl en social media. Geef vrijheid door!

Reactie schrijven

Commentaren: 0