Toeristische hotspots in Zeeland slaan handen ineen

Bij Zeeland Cruise Port uit Vlissingen zag men met lede ogen aan hoe drommen toeristen uit binnen- en buitenland, die van zee- en riviercruiseschepen aan wal kwamen, steeds weer met bussen naar elders werden vervoerd.

En dat terwijl de provincie Zeeland zoveel moois te bieden heeft. Om ervoor te zorgen dat er met name vanuit de cruisemarkt veel meer bezoekers in de provincie blijven en daar hun geld besteden hebben de toeristische hotspots, waaronder Deltapark Neeltje Jans, Watersnoodmuseum Ouwerkerk, Themacentrum Roosevelt Oud-Vossemeer, VOC Vlissingen, Veere, Stadsmuseum Zierikzee en het Zeeuws museum in Middelburg onder aanvoering van Zeeland Cruise Port de handen ineen geslagen. Ook groepsvervoerder AMZ Borsele heeft zich aangesloten.

Collectief
Het collectief treedt onder de uitdagende naam ‘See Zeeland’ naar buiten. Na de nodige voorbereiding is onlangs de gezamenlijke brochure in drie talen gelanceerd en alle informatie van de partners van See Zeeland is ook te vinden op de website www.seezeeland.com. Met de acquisitie richt het collectief zich vooral op de nationale en internationale markt voor zee- en riviercruises. De aantrekkelijke en gevarieerde arrangementen die vanuit See Zeeland worden aangeboden sluiten naadloos aan op de specifieke wensen van de passagiers van cruiseschepen en op het strakke tijdschema dat zij bij hun kortstondig bezoek aan Zeeland aan moeten houden.

Samenwerking uitbouwen
De komende tijd wordt gekeken hoe de samenwerking binnen See Zeeland nog verder uitgebouwd kan worden. Daarbij richten de samenwerkende partners het vizier nu al nadrukkelijk op een doelgerichte internationale acquisitie voor het cruiseseizoen 2019 en 2020. De rederijen maken hun programma’s immers al heel ver van tevoren en daarbij wil men vanuit See Zeeland graag goed in beeld zijn. Als de zeer enthousiaste reacties vanuit de markt, zoals tijdens een grote internationale cruisebeurs in het Amerikaanse Fort Lauderdale in maart dit jaar, de voorbode zijn dan wordt het gezamenlijk initiatief van See Zeeland een doorslaand succes.

Website Zeeland Cruise Port


Reactie schrijven

Commentaren: 0